جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
درزگیر بتن

درزگیر بتن

5/5 - (1 امتیاز)

درزگیر بتن یا به اصطلاح درزبند بتن ماده‌ای است که جهت پر کردن درز های بتنی به درون درز ریخته میشود، که برای پر کردن درزهای بین دو عضو مجاور یک ساختمان به منظور آب‌بندی و هوابندی به کار می‌رود.

از قدیمی ترین مواد درزگیر میتوان به قیر اشاره کرد که معمولا در صنعت کشتی سازی های چوبی از آن استفاده می شد. حتی برای صنایع دیگر هم مثلا شیشه بری درزگیر به نام زاموسقه وجود دارد.

و این چنین بود که با توسعه صنایع ساختمانی و گسترش آن مخصوصا ساختمانهای پیش‌ساخته، منجر به تولید درزگیرهایی برای پر کردن فاصله درزهای بین مصالح از قبیل فلزات، شیشه و مصالح بنایی گردید. که در واقع مهمترین آن درزگیر بتن که جهت جلوگیری از ترک خوردگی بتن استفاده می شود.

✅توجه! محصول روان کننده و کاهنده PLN100 را هم می توانید از بتن کاور تهیه کنید.

درزگیر بتن چیست؟

قبل از اینکه ببینیم درزگیر بتن چیست و چه میکند باید اول دانست برای چه منظور از درزگیر بتن استفاده میشود.

درزگیر بتن را جهت جلوگیری از ترک خوردگی بتن استفاده میکنند.

همان ترک هایی که ممکن است در اثر جمع شدگی یا انقباض انبساط، تغییرات دمایی، تنش های مرتبط سازه ای یا همان ترک حاصل از نشست بتن یا ترک حاصل از مرغوب نبودن متریال بتن و عدم رعایت استاندارد های بتن ریزی در هنگام اعمال بتن و یا  و کوتاه شدن کرنش های بلند مدت بوجود آمده باشد.

درزگیر بتن ماده‌ای دو جزئی بر پایه‌ی پلی یورتان می باشد که این ماده‌ی بدون حلال پس از اینکه کاملا مخلوط شد وارد درزهای بتن شده و در یک بازه‌ی زمانی مشخص با واکنش میان اجزا، تمامی فضای موجود میان درزها را پر می‌کند.

 از جمله ویژگی‌هایی که باید حتما به آن اشاره کنیم این است که این ماده چسبندگی بسیار بالایی با بتن و آسفالت دارد. علاوه بر آن از ویژگیهای مهم دیگر آن میتوان به مقاومت بالای آن در مقابل انقباض و انبساط در دفعات مختلف اشاره کرد.

ضمن اینکه درزگیر در مقابل مواد شیمیایی نظیر حلال‌های شیمیایی می‌تواند مقلاومت خوبی از خود نشان دهد.

 از دیگر ویژگی های بارز و مهم آن این است که درزگیر بتن مانع از نفوذ مایعات، جامدات و حتی گازها می‌شود و می‌تواند از بتن در مقابل ترک خوردگی ها، فشار، درزهای اجرایی احتمالی در فرآیند اجرای پروژه‌ها و درزهای انبساطی و انقباضی محافظ کند.

درزگیر بتن
درزگیر بتن

انواع درزگیر بتن

سه نوع درزگیر بتن یا درزبند بتن در صنعت ساختمانی بکار میرود که شامل موارد زیر میشود:

  • درزگیریهایی که فقط باید بصورت گرم ریخته می شود و معمولا منشاء آن قیری است. که کاربرد آن امروزه بسیار محدود میباشد.
  • درزگیرهایی که فقط باید به صورت سرد استفاده می شوند، که در اکثر موارد شامل مخلوط دو جزئی پلی سولفید به همراه رزین و یک ماده کمکی برای عمل آوری بتن است.

در این نوع معمولا محل درز توسط یک تفنگ حاوی چسب یا بتونه پر می شود و روی آن توسط کاردک بتونه گیر صاف می شود. میتوان گفت این نوع درزگیر امروز کاربرد بیشتری دارد.

  • مواد الاستومری پیش ساخته(لاستیک طبیعی یا مصنوعی): این مواد می بایست با فشار در محل درز که قبلا کاملا تمیز شده و بخوبی روغنکاری شده، جاسازی شوند که معمولا این مواد خیلی گران هستند.

از جمله مزیت های استفاده از این نوع درزگیرهای بتن میتوان به ضد نفوذ و اب بند شدن بتن و جلوگیری از تجمع باکتری درون درز(انتی باکتریال) و یک دست شدن سطح و عدم جود درز و ترک اشاره کرد.

✅ توجه : دیگر محصولات افزودنی های بتن را در بتن کاور ببیند.

 همین طور از مهم‌ترین و پرکاربردترین درزگیرهای بتن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درزگیر بتن ماستیک
  • درزگیر بتن پلی یورتان
  • درزگیر بتن ماستیک پایه قیری

درزگیر بتن ماستیک

درزگیر بتن ماستیک ماده‌ای است که پس از چسبیدن به هر ماده‌ای خاصیت الاسیتکی می‌گیرد و در واقع به خاطر همین خاصیت است که می‌تواند حالت انعطاف و ارتجاعی خود را پس از مصرف حفظ کند.

ماستیک را نه تنها روی بتن بلکه روی سطوحی از چوب، آلومینیوم، شیشه و سنگ مرمر نیز می ‌توان استفاده کرد. حتی از آن عنوان نوعی اتصال دهنده هم میتوان استفاده نمود . مثلا حمام و دستشویی را می ‌توان به وسیله‌ ی ماستیک پر کرد تا از درز آب و رطوبت جلوگیری شود. در کفپوش‌ ها و کف بام هم می ‌توان از ان استفاده کرد و در نهایت برای درزگیری و آب بندی بتن نیز میتوان از آن بهره جست. لازم به ذکر است که خانواده ی ماستیک ‌ها معمولا چیزی در حدود ۵ سال عمر دارند و پس از آن باید جایگزین شوند.

✅توجه! محصولات مربوط به اسپیسرها را هم در بتن کاور ببینید!

درزگیر بتن
درزگیر بتن

درزگیر بتن پلی اورتان

این ماده نوعی درزگیربتن بر پایه پلی یورتان(اورتان)، تک جزیی MOISTURE cure، کاملا  تیکسوتروپ است که تحت تاثیر واکنش با رطوبت خشک شده و به محصول الاستیک و نرمی تبدیل می شود. در واقع همین عامل جزو اولین مزیت پلی اورتان به شمار میاد که بسیار معطف پذیر است و باعث آب بند شدن سطح نیز میشود. البته زمان سخت شدن  آن به  عواملی چون رطوبت، دما و عمق درز وابسته است.

باید این نکته را هم در نظر گرفت که پیش از قرار دادن ماستیک پلی یورتان در سطح مورد نظر، باید مطمئن شویم که آن سطح کاملا خشک و عاری از هر گونه رطوبتی است، هم چنین سطح مورد نظر باید کاملاً تمیز باشد. همچنین درزگیر بتن ماستیک پلی یورتان در برابر اشعه خورشید تغییر رنگ نمی دهد و در مقابل اسید ها و خورنده های قوی مقاومت بالایی دارد. این هم دیگر مزیت این ماده ی بسیار کاربردی است.

✅توجه! محصولات مربوط به آب بندی را هم در بتن کاور ببینید!

درزگیر بتن ماستیک پایه قیری

ماسیتک پایه قیری که خود شامل دو نوع پایه قیری سرد و پایه قیری گرم نیز میشود و در واقع بسته به همین نوع می‌توانند عملکرد متفاوتی داشته باشد. که  این نوع ماستیک‌ها در دو حالت سرد و گرم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ماستیک پایه قیری سرد

ماستیک پایه قیری سرد یک نوع درزگیر الاستیک با پایه بیومن رابر است. ماستیک پایه قیری سرد می‌تواند مقاومت بسیار خوبی را در شرایط جوی ناپایدار از خود نشان دهد. همچنین این ماستیک به صورت طبیعی خشک خواهد شد از مهمترین ویژگی ماستیک بر پایه قیر سرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت بالا در برابر حرارت و تغییرات جوی
  • چسبندگی قابل قبول در سطوح مختلفی چون بتن، سیمان و فلز
  • قابلیت دوام در بازه دمایی منفی 5 تا 70 درجه سانتی‌گراد
  • قابلیت تحمل در برابر آب دریا (شوری بالا)

ماستیک پایه قیری گرم

ماستیک پایه قیری گرم همانند پایه قیری سرد بر پایه بیومن رابر است و برای پرد کردن درزهای اجرایی و انبساط کاربرد فراوانی دارد. در این نوع ماستیک پیش از استفاده در بشکه های بزرگی ریخته می شوند و در دمایی بین ۱۴۰ تا ۱۹۰ درجه سانتی گراد حرارت می بینند تا به حالت روان و با کارایی بالا در بیایند. توجه کنید که دمای ۱۹۰ درجه حد بالا می باشد و حرارت نباید از این عدد بالاتر برود.

 از مهمترین ویژگی های آن میتوان به موارد زیر اشار کرد:

  • مقاومت بالا در برابر شرایط جوی متفاوت
  • انعطاف پذیری بالا
  • کارآیی بالا برای چسباندن لایه‌های بتن، چوب و آهن
  • کارآیی در دمای حدود 80 درجه سانتی‌گراد

فراموش نشود که در همه ی حالات درزگیرها به درز خشک بهتر می چسبند و در 24 ساعت اول مصرف نباید رفت و آمدی رویشان صورت گیرد. برای این منظور می توان روی درز را با یک پوشش موقت جهت اجتناب از عبور و مرور روی آن پوشاند.

درزگیر بتن
درزگیر بتن

کاربرد درزگیر بتن

حال که با انواع درزگیرها آشنا شدید بهتر است کاربردهای آن را در صتعت ساختمانی بررسی کنیم که از جمله کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد .

  •  چسبندگی خوب به تمام سطوح بتنی و حتی سیمانی و فلزی
  •  درزگیری پیاده رو های بتنی ، پلها ، سقفها و آسفالتها
  •  قابل استفاده در درزهای عمودی و افقی
  • درزبندی کانالهای آبرسانی
  •  درزهای بین ساختمانها در پشت بامها
  •  مقاوم در برابر آب دریا. (آب شور)
  •  مقاوم در برابر شرایط جوی
  •  محدوده وسیع دمای سرویس ( 5- تا 70+ درجه سانتیگراد )
  •  بدون شره

در نهایت درزگیرهای بتن و یا ماستیک ها بر تمایی متریال هایی به مانند سیمان و بتن مناسب است و ماستیک های پلی یورتان و قیری نیازی به ترکیب با مواد دیگری ندارند و آماده مصرف هستند.

3 پاسخ

  1. مقاله درزگیر بتن بسیار روان و شیوا بود ولی کاش در مورد کاربردهای دیگر درزگیر بتن اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار می دادین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *