محصول روان کننده و کاهنده PLN80 شرکت Betoncover کاهنده قوی آب است. استفاده از انواع روان کننده بتن مزیت های زیادی دارد که از آن جمله می توان به کاهش نسبت آب به سیمان و اسلامپ بالاتر اشاره کرد. کارفرمای گرامی می تواند افزایش 40 درصدی مقاومت بتن با کاهش 25 درصدی نسبت آب به سیمان را با استفاده از این محصول تجربه کند. با خرید این افزودنی بتن از مشکلاتی از جمله آب انداختن بتن، جداشدن سنگ دانه ها و افت و خیزش در بتن جلوگیری می شود. روان کننده بتن محصولی استراتژیک در صنعت ساخت سازههای بتنی است که در تولید بتن روان و کارا استفاده میشود. این محصولات در مقاوم سازی سازه های بتنی نقش دارند. میزان این مقاوم سازی به میزان و عیار سیمان و همچنین اسلامپ اولیه ی بتن مورد نظر بستگی دارد برای استفادهی مناسب و عمر مفید روان کنند های بتن رعایت نکات و شرایطی لازم است که در این نوشته به آن میپردازیم. ابرروان کننده ها جزو افزودنی های بتن محسوب می شوند. شرکت بتن کاور یکی از بهترین تولید کننده های انواع روان کننده بتن است. شما می توانید جهت اطلاع از قیمت روان کننده بتن با ما تماس بگیرید.
خرید و قیمت روان کننده بتن کاور
برای مشاوره رایگان خرید روان کننده بتن می توانید روی بخش فنی Betoncover حساب باز کنید. با توجه به این که بتن کاور تولید کننده اصلی این محصول است شما می توانید خرید بدون واسطه و مستقیم از کارخانه داشته باشید و در نتیجه محصول را با بهترین قیمت تهیه کنید. جهت اطلاع از قیمت روان کننده بتن با ما تماس بگیرید. روان کننده های بتن در دسته ی محصولات افزودنی های بتن قرار می گیرند. سهولت پمپاژ بتن، عدم نیاز به ویبره زنی و افزایش چسبندگی بتن به آرماتور از جمله ویژگی های این محصولات است. عوامل مختلفی در زمان گیرش بتن دخیل هستند که می توانند این زمان را به تاخیر انداخته یا به آن سرعت بخشند، این عوامل شامل ترکیب شیمیایی، میزان روان کننده در بتن و واکنش آن با دیگر مواد مورد استفاده در بتن می باشد. برخی روان کننده ها میتوانند زمان گیرش نهایی بتن را بین یک تا چهار ساعت به تاخیر بیندازند.
انواع روان کننده بتن
انواع محصولات روان کننده بتن در روند هیدراتاسیون سیمان تغییر ایجاد می کنند. این موضوع باعث افزایش زمان گیرش بتن می شود. در استفاده از روان کننده ها باید نسبت مناسب آب به سیمان را رعایت کرد. در مورد درصد مناسب استفاده از محصول به توضیحات تولیدکننده توجه کنید. انواع روان کننده بتن با حفظ نسبت آب به سیمان، روانی بتن را افزایش می دهند. معمولا روان کننده های بتن تاثیر بیشتری از کاهنده های آب در بتن معمولی یا با محدوده ی معمولی در تولید بتن روان دارند. انواع محصولات روان کننده بتن به صورت روان کننده پودری و روان کننده مایع در دسترس و قابل استفاده در پروژه ها می باشند. روان کننده ها در محل اجرای پروژه به بتن افزوده می شوند.
در یک دسته بندی بر اساس زمان گیرش بتن تازه انواع روان کننده بتن را می توان به 3 دسته تقسیم بندی کرد:
- روان کننده دیرگیر بتن یا همان روان کننده بتن نوع D (کندگیر): معمولا در فصل تابستان و برای بتن ریزی با حجم بالا استفاده می شود. این محصول خاصیت کاهندگی آب بتن و تاخیر در گیرش بتن را دارد.
- روان کننده معمولی بتن یا همان روان کننده بتن نوع A (معمولی): این مدل روان کننده بتن نرمال است و زمان هیدراتاسیون سیمان را سرعت می بخشد. این محصول خاصیت کاهندگی آب بتن را دارد.
- روان کننده زودگیر بتن یا همان روان کننده بتن نوع E (زودگیر) : برای اطلاع از میزان مصرف روان کننده زودگیر بتن باید از مشاوره تولید کننده استفاده کنید. این نوع روان کننده مناسب استفاده در زمستان و آب و هوای سرد می باشد. این محصول خاصیت زورگیری و کاهش دهندگی آب دارد.
تقسیم بندی ای که در استانداردها و آیین نامه های بتن به آن اشاره شده است؛
-
- روان کننده
-
- روان کننده و ایجاد کننده ی تاخیر در گیرش
میزان روان کننده در بتن
یکی از رایج ترین سوالات مشتریان از ما این است که نسبت روان کننده بتن چقدر باید باشد؟ میزان مصرف متوسط روان کننده های بتن 0.5 الی 1.5% وزن سیمان است که رایج ترین مقدار آن 1% وزن سیمان می باشد. البته این میزان یک مقدار متوسط بوده و قانون کلی برای تمام روان کننده های بتن شرکت های مختلف نیست بلکه لازم است هر شرکت بهترین نسبت مصرفی محصول خود را در اختیار مشتری قرار دهد.
رعایت میزان روان کننده در بتن که توسط تولید کننده اعلام می شود، ضروری است. استفاده از روان کننده های بتن مزایای زیادی داشته که پیش تر به آن ها اشاره شد اما باید در نظر داشت که مصرف بیش از حد روان کننده های بتن می توانند سبب عواقبی شود. استفاده ی بیش از حد از روان کننده های بتن و عدم رعایت نسبت روان کننده بتن می تواند سبب آب انداختن بیش از حد ملات، چسبندگی و جدا شدگی زیاد، به عقب افتادن بیش از اندازه گیرش اولیه و سختی نهایی بتن شود. این مسئله گاهی سبب می شود که بتن در مدت زمان تعیین شده به گیرش نهایی نرسد و باعث آسیب به توان مقاومت فشاری شود. زیاد آب از دست دادن بتن در مرحله ی خشک شدن نیز از عواقب عدم رعایت نسبت روان کننده بتن در تولید ملات است که می تواند ترک خوردگی های سطح سیمان را افزایش دهد. بعضی از این تغییرات با گذشت زمان بهبود می یابند و بتن مقاومت قابل قبولی را به دست می آورد.
نکات اجرایی و شرایط نگهداری روان کننده بتن
معمولا جنبه های احتیاطی و شرایط نگهداری هر محصول توسط شرکت تولید کننده اعلام می شود اما نکاتی هستند که به طور معمول در ارتباط با آن ها لازم است رعایت شود. برای نگهداری موثر از روان کننده بتن لازم است در ظرف های دربسته و ترجیحا در بسته بندی اولیه ای که شرکت تولید کننده بسته بندی می کند، دور از تابش مستقیم اشعه ی خورشید، گرما، سرما و یخبندان نگهداری شود.
بهترین دما برای نگهداری از روان کننده های بتن بین 10+ الی 30+ درجه سانتی گراد است. مورد دیگری که باید به آن توجه شود، تاریخ انقضای محصول است که تا یک سال پس از تولید می باشد؛ بنابراین لازم است در مقدار خرید این محصول دقت شود و انبارهای مناسبی برای نگهداری از آن ها تدارک دیده شود.
نکات ایمنی و سلامتی استفاده از روان کننده های بتن
این محصول جزء مواد سمی، خطرناک و آتش زا نمی باشد اما استفاده از دستکش، لباس و پوشش کامل، عینک ایمنی و … حین کار با آن الزامی است.
روان کننده های بتن به علت خاصیت قلیایی ای که داشته به هیچ وجه نباید در در برخورد مستقیم با پوست یا چشم قرار گیرند؛ در صورت کوچک ترین برخوردی لازم است فورا محل برخورد با محلول رقیق آب و اسید بوریک شست و شو داده شده و به پزشک مراجعه شود. ایجاد حساسیت پوستی مورد دیگری است که لزوم مراجعه به پزشک را ایجاد می کند.
معرفی محصولات روان کننده بتن
ابرروان کننده ها نوع دیگری از انواع روان کننده بتن، بر پایه پلی کربوکسیلات باکاهندگی شدید نسبت آب به سیمان میباشد. این محصول که در دسته ی افزودنی های بتن می باشد، افزاینده کارایی و اسلامپ داشته و نقش بسیار مهمی در مقاومت نهایی دارند. این محصولات در حالت مایع و به رنگ قهوه ای روشن به بازار عرضه می شوند. فاقد یون کلر بوده و برای بتن آرمه نیز قابل استفاده هستند.
بتن کاور 5 ابر روان کننده بتن در لیست مواد افزودنی خود به شرح زیر دارد که هریک خواصو کاربرد متفاوتی دارند:
-
- ابر روان کننده PCN240
-
- ابر روان کننده PCN300
-
- ابر روان کننده PRG406، با خاصیت تاخیر در گیرش بتن
-
- ابر روان کننده PSN419، با خاصیت افزایش مقاومت بتن در تمام سنین
-
- ابر روان کننده PSR410، طراحی شده برای بتن ریزی در آب و هوای گرمسیری
تمامی این ابر روان کننده ها باعث کاهش عیار سیمان،سهولت پمپاژ،عدم نیاز به ویبره، افزایش چسبندگی بتن به آرماتور و عدم ایجاد آب افتادگی و جدایی سنگدانه ها می شوند.
محصولات PCN300، PRG406، PSN419 و PSR410 در موارد زیر کاربرد ویژه دارند:
-
- اجرای سازه هایی با تراکم آرماتور بالا
-
- ساخت بتن ها ی پر مقاومت (HSC)
-
- ساخت بتن های خود تراکم (SSC)
-
- ساخت بتن های توانمند (HPC)
-
- ساخت ملات های نیلینگ
-
- ساخت بتن های اکسپوز
ابر روان کننده PCN240، مناسب هوای معتدل با دوز مصرف پیشنهادی بین 0/5 تا 1/0 درصد وزنی سیمان با خواص زیر:
-
- کاهش نسبت آب به سیمان بین 20 تا 28 درصد
-
- ساخت بتن با نسبت آب به سیمان 0.4 تا 0.5
-
- حفظ کارایی بین 30 تا 60 دقیقه
-
- کاهش استهلاک دستگاه پمپ بتن
-
- امکان استفاده هم زمان با میکرو سیلیس ، سیمان سرباره و خاکستر بادی
-
- مناسب برای ساخت بتن هایی که به مقاومت اولیه نیاز دارد
-
- مناسب برای قطعات بتنی پیش ساخته
-
- مناسب برای ساخت بتن های خود تراکم
ابر روان کننده PCN300، مناسب هوای معتدل با دوز پیشنهادی مصرف 0/4 تا 1 درصد وزنی سیمان و مواد جایگزین با خواص زیر:
-
- ساخت بتن با نسبت آب به سیمان 0.4 تا 0.5
-
- افزایش کارپذیری و روانی بتن (ایجاد سیالیت پیش از گیرش)
-
- افزایش انسجام و اسلامپ بتن
-
- حفظ کارایی مناسب
-
- کاهش نفوذپذیری یون های زیان آور مانند کلر و سولفات
ابر روان کننده PRG406 مناسب برای شرایط آب و هوایی باد خیز و گرمسیر با دوز پیشنهادی مصرف 0/4 تا 1 درصد وزنی سیمان و مواد جایگزین با خواص زیر:
-
- ساخت بتن با نسبت آب به سیمان 0.4 تا 0.5
-
- افزایش کارپذیری و روانی بتن
-
- حفظ زمان کارایی بین 30 تا 60 دقیقه
-
- ساخت و حمل بتن برای مسافت های طولانی
-
- عدم ایجاد درز سرد
-
- کاهش استهلاک دستگاه پمپ بتن
-
- کاهش نفوذپذیری یون های زیان آور مانند کلر و سولفات
-
- امکان استفاده هم زمان با میکرو سیلیس ، سیمان سرباره و خاکستر بادی
-
- دکفره سیستم قالبندی بین 20 تا 24 ساعت بعد از بتن ریزی
-
- استفاده در بتن های نفوذ ناپذیر(wrc)
ابر روان کننده PSN419، با دوز پیشنهادی مصرف 0/3 تا0/9 درصد وزنی سیمان و مواد جایگزین با خواص و کاربردهای زیر:
-
- ساخت بتن با نسبت آب به سیمان 0.3 تا 0.4
-
- حفظ کارایی بالا
-
- کاهش استهلاک دستگاه پمپ بتن
-
- استفاده در بتن های نفوذ ناپذیر(wrc)
-
- مناسب برای قطعات بتنی پیش ساخته
-
- کاهش نفوذپذیری یون های زیان آور مانند کلر و سولفات
-
- امکان استفاده هم زمان با میکرو سیلیس ، سیمان سرباره و خاکستر بادی
-
- مناسب برای سیستم قالبهای تونلی و لغزنده
ابر روان کننده PSR410 با دوز مصرف پیشنهای بین 0.3 تا 0.9 درصد وزن سیمان و مواد جایگزین سیمان با خواص زیر:
-
- ساخت بتن با نسبت آب به سیمان 0.3 تا 0.4
-
- افزایش کارپذیری و روانی بتن (ایجاد سیالیت پیش از گیرش)
-
- افزایش انسجام و اسلامپ بتن از 2 به 23
-
- حفظ کارایی بین 60 تا 150 دقیقه
مکانیسم اثر روان کننده بتن و مواد تشکیل دهنده
روانکننده بتن از نوعی از پلیمرهای پلی الکترولیت آنیونی محلول در آب با پایه ی لیگنوسولفات اصلاح شده تشکیل شده که محصول تولید خمیر چوب با استفاده از خمیر سولفیت است.
لیگنوها با حضور در روان کننده های بتن دافعه ی الکترواستاتیکی ایجاد کرده که سبب دور شدن بارهای همنام از هم شده و باعث می شود ذرات سیمان از هم فاصله بگیرند؛ بدین صورت از تشکیل کلوخه جلوگیری می شود. پراکنده بودن ذرات سیمان در مخلوط بتنی، سبب تولید بتنی باکیفیت تر و کارایی بیشتر می شود. تاثیر روان کننده ها در افزایش کارایی و اسلامپ حدود 30 تا 60 دقیقه دوام دارد و بعد از آن کارایی و اسلامپ بتن به سرعت کاهش می یابد. دمای بالا نیز از عواملی است که می تواند سبب ازدیاد سرعت کاهش اسلامپ شود.
خواص و ویژگی های روان کننده بتن
-
- کاهش 10 درصدی سیمان به مخلوط بتنی
-
- افزایش کارایی بتن تا حد مطلوب
-
- پرداخت سطح بتن به شکل با کیفیت سبب مناسب بودن برای مقاصد معماری و تولید بتن های اکسپوز
-
- جلوگیری از ایجاد درز سرد
-
- هموارسازی پمپ پذیری بتن
هدف استفاده از روان کننده بتن
همانطور که اشاره شد روان کننده بتن سبب کاهش جاذبه ذرات سیمان نسبت به هم شده و سبب پخش شدن یکنواخت و یکپارچه ی ذرات در قسمت های مختلف آن می شود. این ویژگی به حفظ قوام و یکپارچگی بتن کمک فراوانی می کند و سبب کاهش نیاز مصرف آب و کم بودن نسبت آب به سیمان می شود. کم بودن نسبت آب به سیمان در بتن یکی از فاکتورهای مهم در کیفیت بتن می باشد.
از دلایل مهم دیگر استفاده از روان کننده بتن، خاصیت ریتاردی یا تا خیر در گیرش سیمان است. این ویژگی سبب می شود بتوان بتن را در کارگاه ها و در کوتاه ترین زمان ممکن تولید کرد و لازم نباشد در محل پروژه تولید شود. روان کننده ها همچنین می توانند حباب های هوا را از بتن خارج کنند. موارد دیگری که روان کننده بتن در آن ها نقش داشته شامل کاهش نفوذپذیری بتن، کاهش نشست بتن، افزایش نرخ کسب مقاومت در بتن، افزایش دوام در بتن، افزایش قدرت اتصال بتن به آرماتور فولادی، افزایش کارپذیری در بتن، اصلاح نرخ آب انداختگی، کاهش تخلخل، افزایش دوام در بتن و ایجاد ویژگی چسبندگی آب و دانههای بتن می باشد.
مزایای استفاده از روان کننده های بتن
روان کننده های بتن با ارتقای چسبندگی و یکنواختی بتن سبب کاهش نفوذپذیری بتن، پمپ راحت تر و افزایش استحکام و مقاومت آن می شوند، سرعت فرآیند بتن ریزی را افزایش داده، سبب افزایش خاصیت روانی ملات و بالا بردن اسلامپ آن شده و از ایجاد ترک، روزنه، تخلخل و آب انداختن ملات سیمانی جلوگیری می کنند. (افزایش اسلامپ به معنی روان تر شدن بتن بدون از دست دادن خواص خود است که سبب می شود به راحتی خلل و فرج محل ریخته شده را پر کند.) همچنین در تولید بتن بدون نیاز به مصرف زیاد آب می تواند نقش داشته باشد که به مصرف بهینه ی آب کمک می کند. مزایای استفاده از روان کننده های بتن در یک نگاه:
-
- افزایش کارایی بتن با استفاده از روان کننده ها
-
- صرفه جویی در مصرف آب
-
- راحتی بیشتر در کار با بتن
-
- افزایش دوام و عمر بتن
مقایسهی بتن روان با بتن معمولی
اما بتنی که در آن از روان کننده استفاده شده است، با بتن معمولی چه فرقی دارد؟ جدول مقایسه ی بتن روان با بتن معمولی، اطلاعات مناسبی را در اختیار شما قرار می دهد:
بتن روان | بتن معمولی |
آب انداختی بیشتر | آب انداختگی کمتر |
هوازایی بیشتر | هوازایی کمتر |
-
- آب انداختگی بیشتر؛
با این که بتن های روان اصولا آب انداختگی ندارند اما بررسی های آزمایشگاهی نشان دادند که بتن روان (نسبت برابر آب به سیمان) در مقایسه با یک بتن معمولی دارای آب انداختگی بیشتری است. مقدار آب انداختگی در بتن های با مقادیر زیاد آب و بتن های با اسلامپ بسیار بالا، بسیار کمتر است. همینطور جمع شدگی نیز در این نوع بتن ها نسبت به انواع مشابه کمتر می باشد.
-
- هوازایی بیشتر؛
بتن روان دارای هوازایی بیشتری نسبت به بتن معمولی است و بر این مبنا طبق تحقیقات انجام شده بتن های روان در مناطق مرطوب دارای عملکرد ضعیف تری هستند. عملکرد بتن روان (نسبت آب به سیمان پایین) در مناطق سردسیر مطلوب گزارش شده است.
بسته بندی روان کننده های بتن نرمال
در گالن های 20 لیتری، بشکه های 220 لیتری و یا مخزن های 1000 لیتری نگهداری شده و استاندارد جهانی ای که بر اساس آن سنجیده می شوند استاندارد ASTM C494 – ISIRI 2930 می باشد.
نتیجه گیری
استفاده از بتن به تنهایی نیازهای یک سازنده را پوشش نمی دهد. به همین دلیل برای بهبود خواص بتن از روان کننده های بتن استفاده می شود. کارفرمای محترم باید بداند که اضافه کردن آب به جای روان کننده بتن برای بالا بردن اسلامپ بتن توصیه نمی شود زیرا می تواند باعث ایجاد ترک در سطح بتن شود. ابر روان کننده های بتن نسل جدیدی از روان کننده های بتن هستند که خواص بتن را بیشتر بهبود می دهند. انواع روان کننده بتن معمولا درصد مواد جامد بین 20 الی 28 درصد دارند. بهترین روش برای استفاده بهینه از روان کننده های بتن توجه به توضیحات تولید کننده است.
تهیه و تنظیم توسط : betoncover.com
9 پاسخ
هدف استفاده از روان کننده بتن در چیست؟ توضیح میخواستم.
ابر روان کننده بتن چقدر با روان کننده بتن فرق داره؟ از بین کدهای مختلف که تولید میکنین کدوم هزینه کمتری داره برای پروژه در نهایت؟
سلام ابر روان کننده نسل جدید روان کننده بتن هست که خواصش بهبود پیدا کرده. برای اینکه بدونین کدوم مورد کاربردی هست در مورد پروژه شما لطفا با واحد سفارش شرکت بتن کاور تماس بگیرین تا راهنمایی کنن.
برای صادرات روان کننده بتن بخواهیم همکاری کنیم شرایط چطور هست؟
سلام برای موارد مربوط به صادرات روان کننده و ژل و انواع محصولات با بخش بازرگانی بتن کاور تماس بگیرید.
روان کننده بتن بخریم یا ابر روان کننده بتن؟ از بین کدهای pln80 و pln100 که تو سایت گذاشتین کدومش روان کنندگی بهتری داره؟ برای پروژه پل که در خراسان داریم میخواهیم خرید داشته باشیم؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام هر دو کد روان کننده بتن که نوشتین جز محصولات پرفروش ما هستن. برای مشاوره رایگان خرید لطفا با واحد فنی تماس بگیرین.
آیا استفاده از روان کننده بتن برای همه ی پروژه ها توصیه میشه؟میخوام بدونم تو پروژه های کوچیک توجیه اقتصادی داره؟
سلام خرید روان کننده ممکنه ابتدا به نظر برسه که باعث افزایش هزینه ها میشه ولی در نهایت به کاهش مصرف مصالح و افزایش کیفیت پروژه شما کمک میکنه. این که صرفه اقتصادی داره یا خیر قطعا به هدف شما هم برمی گرده. در طولانی مدت بخواهیم بگیم بله.