جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تراکم بتن تازه چیست؟

تراکم بتن تازه چیست؟

5/5 - (2 امتیاز)

تراکم بتن تازه چیست؟ تراکم بتن، یعنی به حرکت درآوردن ذرات بتن، کم کردن اصطکاك بین آنها و خارج کردن حبابهای هوا از بتن . مکانیزمی که برای تراکم بتن بکار میرود، ارتعاش است. هدف از متراکم کردن بتن و خارج کردن حبابهای هوا، آن است که بتن توپرتری به دست آید تا در نتیجه آن بتن از مقاومت بهتری برخوردار شده و در مقابل عوامل مخرب محیطی از خود دوام بهتری نشان دهد. شما می توانید از انواع افزودنی های بتن برای بهبود عملکرد آن استفاده کنید.

 با افزایش سطح تماس بین بتن و میلگرد، چسبندگی بهتری بین آنها فراهم کرده و نیز سبب میشود که پس از باز کردن قالبها، سطح ظاهری صاف و بدون خلل و فرج برای بتن حاصل شود . قدیمیترین روش برای ویبره، ضربه زدن به بتن (به قالب) است. طبیعی است که این نحو ویبره برای کارهای کوچک و کم اهمیت میتواند تا حدودی مناسب باشد.

مراقبت از بتن به عمل آوری بتن

در مراقبت از بتن، باید به دو مساله توجه شود:

1 -رطوبت کافی.

2 – درجه حرارت مناسب.

برای به عمل آوردن بتن، به رطوبتی حداقل معادل 80 درصد نیاز است و اگر این رطوبت در حد 100% باشد، مناسبترخواهد بود .

بهترین درجه حرارت برای نگهداری بتن در حدود 13 درجه سانتیگراد است، اما در شرایط معمولی و دمای عادی، حساسیت بتن به درجه حرارت چندان قابل توجه نبوده و بنابراین در کارگاه، در مرحله مراقبت از بتن معمولاً کنترلی روی درجه حرارت انجام نمیدهند، مگر در درجه حرارت 4 + درجه و پایینتر که گیرش بتن و سرعت واکنشها با مشکلاتی روبرو میشود، بخصوص در دمای زیر صفر که شرایط یخزدگی بتن فراهم میگردد.

خرید افزودنی های بتن
خرید افزودنی های بتن

حداقل زمانی که برای بتن عادی جهت مراقبت پیشنهاد شده، ۷ روز است، یعنی در طول مدت زمان ۷ شبانه روز باید بتن در دمای مناسب و رطوبت حداقل 80% نگهداری شود.

عدم مراقبت و یا مراقبت ناقص از بتن، عواقب زیر را به دنبال دارد:

1 – افت مقاومت فشاری و خمشی

2 – ایجاد زمینه پودرشدگی سطحی بتن

قسمتهای سطحی بتن در مقابل هوای آزاد رطوبت خود را از دست داده و سیمان آن به طور کامل در واکنشهای شیمیایی وارد نمیشود.

بنابراین سطح بتن سست شده و بعداً با ساده ترین تاثیر عوامل مخرب محیطی، رفته رفته تخریب میشود (پدیده پودرشدگی اتفاق میافتد).

3 – افزایش میزان افت در بتن (انقباض) بتنی که به طور صحیح از آن مراقبت نشود، حتماً دچار پدیده افت خواهد شد و در سطح آن ترک هایی ایجاد میشود.

4 – افزایش میزان خزش در بتن

خشک شدن بتن

خشک شدن بتن از سطح بتن شروع میشود و به عمق آن نفوذ میکند. مدت زمانی که طول میکشد تا قسمتهای مرکزی بتن (مغز بتن) کاملاً خشک شود، بسیار طولانی است. به عبارت دیگر، قسمتهای سطحی در ساعتهای اولیه و روزهای اولیه، ولی قسمتهای عمیق خیلی دیر خشک میشوند.

 توجه! پیشنهاد میکنیم مطلب ژل میکروسیلیس JS 480 را هم ببینید!

قسمتی از بتن که رطوبت آن در طول دوره مراقبت از 80 درصد کمتر شود، عملیات گیرش آن متوقف میشود، لذا با توجه به مکانیزم خشک شدن، هیچگاه نباید نگران توقف گیرش در قسمتهای میانی بتن بود، به خصوص اگر بتن متراکم باشد.

بنابراین مشکل اصلی سطح بتن است (بخصوص تا عمق 5 / 0الی 1 سانتیمتر). به همین دلیل در ۷ روز اولیه عمر بتن، باید از بتن مراقبت سطحی صورت گیرد.

مقاومت بتن

مقاومت  بتن به عوامل زیر بستگی دارد :

1 – کیفیت دانه ها :

هرچه دانه ها کیفیت بهتری دارا باشند، مقاومت بتن بالاتر است. بتنی که از دانه های سیلیسی ساخته شده باشد، مقاومت بالاتری نسبت به بتن ساخته شده با دانه های آهکی دارد .

2 – میزان دانه ها :

هرچه دانه های بیشتری در بتن مصرف شوند، بتن توپرتر و مقاومتر خواهد بود)به شرط اینکه پیوستگی دانه ها حفظ شود).

3 – مقدار سیمان :

معمولاً هرچه مقدار سیمان در بتن بیشتر باشد (البته تا یک حد مشخص) بتن مقاومت بالاتری خواهد داشت. مقدار سیمان باید در حدی باشد که چسبندگی کافی بین دانه ها برقرار نماید.

لذا چنانچه سیمان اضافی مصرف شود، در بعضی مواقع حتی منجر به کاهش مقاومت میشود، چون سیمان اضافی بین دانهها فاصله میاندازد.

4 – نسبت آب به سیمان :

هرچه نسبت آب به سیمان کمتر درنظر گرفته شود، بتن ساخته شده مقاومت بالاتری خواهد داشت.

5 – عمر بتن :

هرچه از شروع ساخت بتن، زمان بیشتری گذشته باشد، بتن مقاومت بیشتری خواهد داشت. مقاومت ۷ روزه در بتن عادی در حدود ۷0 درصد مقاومت 28 روزه است . معمولاً در محاسبات، مقاومت 28 روزه بتن که حدود 90 الی 95 درصد مقاومت نهایی است، درنظر گرفته میشود.

 

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *