بتن دارای هوا چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد؟ در این مطلب از بتن کاور می خواهیم به این موضوع بپردازیم. همراه ما باشید. 😊
1 – افزایش قابلیت آب بندی
بتن هوادار در مقایسه با بتن معمولی آب بندتر است و به همین جهت در سازه های آبی، در ساخت مخازن و کانال ها اکثرا توصیه می شود از بتن هوادار استفاده شود.
2 – افزایش مقاومت در مقابل یخبندان
منظور از مقاومت در مقابل یخبندان، مقاومت بتن سخت شده است. یعنی اگر بتن سخت شده هوادار باشد، چنانچه آب به آن نفوذ کند و یخ بزند پایداری بهتری نسبت به بتنی که بدون هوا است از خود نشان می دهد. بدیهی است که هوادار بودن بتن تاثیری روی یخ زدن بتن تازه ندارد.
✅ پیشنهاد می کنیم مطلب ژل میکروسیلیس JS 480 را نیز حتما بخوانید!
در حقیقت عملکرد حباب های هوا به این نحو است که ضمن آن که نفوذآب بتن را محدودتر می کنند، اگر چنانچه آب به مقدار کمی هم نفوذ کرد و یخ زد، این حفره های کوچک هوا افزایش حجم ناشی از یخ زدن را جبران کرده و مانع خرابی بتن می شوند.
3 – کاهش امکان تورق بتن
تورق یا لایه لایه شدن بتن اکثرا در اثر عملکرد مواد شیمیایی یخ زدا در بتن ایجاد می شود. گاهی در زمستان و در مواقع یخبندان جهت آب شدن یخ و برف، روی سطح جاده ها نمک می ریزند. خاصیت نمک این است که می تواند یخ ها را سریع آب کرده و سازه را سریعا مورد استفاده قرار دهد.

از این تکنیک در باندهای فرودگاه زیاد استفاده می شود. چنانچه کف جاده یا باند فرودگاه بتنی باشد، نمک روی بتن تاثیر سو و نامطلوب گذاشته و رفته رفته بتن را لایه لایه (ورقه ورقه) می کند. لذا بتن هایی که در معرض مواد یخ زدا (نمک ها) قرار می گیرند، معمولا سطحشان سریع تر فرسایش می یابد، بخصوص که این بتن ها اکثرا استفاده ترافیکی نیز دارند و طبعا می باید در مقابل سایش هم مقاوم باشند.
✅ تجربه نشان داده بتنی که هوادار باشد مقاومتش در مقابل تورق و لایه لایه شدن به مراتب بیشتر خواهد بود.
4 – کاهش میزان جذب آب
بتن جسمی است که آب را به خود جذب می کند و در خود نگه می دارد. جذب آب از عوامل نامطلوب بوده و برای بتن مضر است، چون احتمال یخ زدگی و فرسایش را افزایش می دهد. که بتنی که هوادار باشد درصد جذب آبش به مراتب کمتر از بتن بدون هوا می باشد.
5 – افزایش مقاومت در مقابل حمله سولفات ها
پدیده حمله سولفات ها در بتن واکنشی است که با افزایش حجم بتن همراه است. وجود حباب های هوا افزایش حجم
مورد اشاره را جبران نموده و به این ترتیب از فشار وارد بر بتن می کاهد.
6 – کاهش امکان جدا شدن دانه ها
حباب های ریز هوا چسبندگی بهتری بین دانه ها ایجاد می کنند و این مسئله موجب می شود که جدا شدن دانه ها کمتر اتفاق بیافتد .
7 – افزایش مقاومت در مقابل شرایط بد جوی
منظور از شرایط بد جوی، تر و خشک شدن های یا سرد و گرم شدن متوالی است. بتن در تر و خشک شدن های متوالی رفته رفته فرسوده و خرد می شود. دلیل عمده آن تفاوت ضریب انبساط حرارتی دانه های سنگی در حالت تر و خشک است. بتنی که مرتبا تر و خشک می شود، ضریب انبساط حرارتی آن مرتبا تغییر می کند. یعنی به طور مداوم کاهش حجم و افزایش حجم در بتن ایجاد می شود، که این مسئله بتن را خسته کرده و باعث انهدام زودتر بتن می شود.
✅ تجربه نشان دادهاست که بتن هوادار نسبت به بتن بدون هوا، در مقابل شرایط بد جوی، مقاومت بهتری از خود نشان می دهد.
8 – کاهش امکان آب انداختن بتن
9 – کاهش میزان افت و خزش
10 – افزایش میزان روانی بتن (افزایش کارایی)
در مقابل محاسن فوق برای بتن هوادار، باید به کاهش مختصر مقاومت آن در مقایسه با بتن بدون هوا توجه کرد. معمولا مقاومت بیش از 400 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع را از بتن هوادار نمی توان انتظار داشت.
دیدگاهی یافت نشد